Köszönetet mondok minden gondolatokat megfogalmazó és a világhálón közlő társaknak, barátoknak, akiktől nagyon sokszor az igehirdetéseim tárgyához, szövegéhez segítséget kaptam.

2014 június 15, 50 éves házassági évforduló

Comșa Károly és Ilona

"Aki hű a kevesen, a sokon is hű az; és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az." Lukács 16,10

Szeretet és hűség: ezek nagy és szent szavak. Éppen ezért idővel kiürülhetnek. Ami újra és újra feltöltheti az energiaforrást, hogy nem vártátok el a másiktól, hogy tökéletes legyen, hanem elfogadtátok a másik gyengeségeit is, sőt mi több, a magatokét is.

Türelem és megbocsátás: Meg kell bocsátanunk a másiknak, meg kell bocsátanunk magunknak is. Nem hétszer, hanem hetvenszer hétszer.

Sohasem a külsö körülményektöl függ a boldogság. Legmélyebb öröm abban volt/van, hogy közösen hálát adtunk az ÚRnak, házasságért, gyermekekért, és minden áldásért, amelyet az Örökkévaló kezéböl kapunk. A boldogság pedig a szív legmélyéröl tör fel, aminek a gyökere a Krisztus szeretete.

Mi volt a titka annak, hogy ötven esztendőn át ilyen békés, boldog házasságban éltek? Mire a férfi így válaszolt: Egyszerű! Ötven évvel ezelőtt megállapodtunk abban, hogy minden kis dologban, ami előadódik az életünkben, a feleségem fog dönteni, és minden nagy dologban én. És sikerült? - kérdezte tovább az illető rokon. Oh hogyne, nagyszerűen, mert ötven esztendőn át sohasem fordult elő igazán nagy dolog az életünkben! Nos, ebben a régi adomában - ha van is egy kis humoros túlzás benne -, sok igazság is van. Az, hogy kicsiny dolgok között telik el életünk legnagyobb része, és hogy éppen ezekben a kicsiny dolgokban való hűség a titka a békességes emberi együttélésnek.
"Sorsunk egybeforr,
együtt megyünk tovább,
az élet viharában Te vigyázol reám.
Köszönöm, hogy szeretsz,
s hogy hiszel nekem,
hogy megosztod az életed velem."
Vörösmarty Mihály

b2ap3_thumbnail_2-buc-Img_0219.jpg

Reménység Háza

Moldovei utca 2 szám
500205 Brassó
Románia
www.remenyseghaza.org

Elérhetőségünk

Lelkipásztor +40-745-011-632
Vendéglátás +40-723-254-227
Nikodémusz Idősek Otthona +40-754-058-971
Apáczai Csere János +40-740-420-638