Az Egyetemi Kollégium

Sok szeretettel köszöntjük a Reménység Háza Egyetemi Kollégium és Szakkollégium nevében!

Kedves oldallátogató! A Brassó III. Reménység Háza Református Egyházközség kiemelt és nemes feladatot vállalt fel, amikor útjára bocsájtotta a Brassói Reménység Háza Egyetemi Kollégiumot és Szakkollégiumot. A kollégiumunk bentlakási lehetőséget kínál elsősorban magyar keresztyén egyetemisták számára. Magyarságtudat- és hiterősítés, közösséggé formálódás és ifjúsági élet, kultúra és tanulási lehetőség. Mindezt együtt kínálja a kollégiumunk a bentlakó ifjúság számára. 

Kollégiumunk 15 egyetemista fiúnak és 13 egyetemista lánynak kíván minőségi, igényes és biztonságos otthont nyújtani előnyös árakkal. A kollégium épülete könnyen megközelíthető és elérhető (Str. Moldovei 2). A buszmegálló közvetlen szomszédságában található épületünk, az egyetemi központ pedig szintén nincs messze az egyetemi otthontól. Kínálatunk az alábbiak szerint adott minden egyetemista számára:

Bentlakási szobák

Három különböző kategóriájú szoba között választhatnak igényeiknek megfelelően a kedves vendégek.

Fiúk számára kiadó:

4 egyágyas szoba
2 kétágyas szoba
1 háromágyas szoba
1 négyágyas szoba

Lányok számára kiadó:

2 kétágyas szoba
3 háromágyas szoba

Diákkonyha
A bentlakás sütésre és főzésre, étkezésre, edények elmosására is helyet és lehetőséget biztosít egy felszerelt diákkonyhával. A konyhához tartozó eszközök között található vízforraló, kenyérpirító, kávéfőző, tűzhely/főzőlap, mikrohullámú sütő, asztal és székek. A szobákban hűtő van elhelyezve, ahol minden diák tárolhatja élelmiszereit.

Konditerem
Kollégiumunk testedzésre is lehetőséget és teret biztosít. Súlyokkal, fitneszgépekkel felszerelt edzőtermünk ajtaja minden bentlakó előtt nyitva áll. Az edzőterem melletti klubhelyiségben lehetőség van közös játékra, asztaliteniszezésre, de csocsó asztal is a diákok rendelkezésére áll.

Egyéb fontos információk

  • Az egyházközség zárt udvarán díj ellenében lehetőség van autók parkolására is.
  • A bentlakás teljes területén ingyenesen elérhető az internethálózat (Wireless), valamint a tévézésre is van lehetőség.
  • A tanulásra három terem is a diákság rendelkezésére áll: sárga terem, templomkarzati rész, workshop terem.
  • Az épületbe való bejárás kártyával történik, amelyet minden bentlakó megkap a szobakulccsal együtt.
  • Az épületen belül tilos, viszont a tornácon levő filagória alatt megengedett a dohányzás.
  • Önképzési lehetőségeket nyújtunk az épületkomplexumon belül a Magyar Ház és az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület szervezésében rendezett heti programokkal (tárlatok, koncertek, könyvbemutatók).
  • A kollégium a megye talán legjelentősebb magyar könyvtárát bocsájtja rendelkezésre, valamint elősegíti a jövő magyar értelmiségének személyes könyvtárgyarapodását.
  • A Brassói Magyar Diákszövetségnek iroda- és tanácskozási helyiséget nyújtunk a Vlad Țepeș utca 23 sz. 27. lakrész alatt, valamint a kollégium termeiben lehetőséget biztosítunk diákrendezvényekre, szakmai tanácskozásokra, diákköri konferenciákra.
  • Filmesteken, játékesteken, bibliaórákon, istentiszteleteken és más ifjúsági és kollégiumi rendezvényeken való részvételi lehetőség biztosítása. A kollégiumi élet velejárója a fenti eseményeken, közösségi programokon, alkalmakon való részvétel. A részvételért, jelenlétért minden diák kollégiumi kreditpontot kap. Félévente 25 kreditpontot kell begyűjteni a bentlakási hely megtartása és a lelki épülés, valamint szellemi fittség fenntartása érdekében.

Reménység Háza

Moldovei utca 2 szám
500205 Brassó
Románia
www.remenyseghaza.org

Elérhetőségünk

Lelkipásztor +40-745-011-632
Vendéglátás +40-723-254-227
Nikodémusz Idősek Otthona +40-754-058-971
Apáczai Csere János +40-740-420-638