Köszönetet mondok minden gondolatokat megfogalmazó és a világhálón közlő társaknak, barátoknak, akiktől nagyon sokszor az igehirdetéseim tárgyához, szövegéhez segítséget kaptam.

2015 február 1

A csüggedőnek mindig rossz napja van, a jókedvűnek pedig mindig ünnepe." (Példabeszédek 15:15)

Lekció: Róma 12. rész

A mai társadalmat Y vagy instant generációként is emlegetik -mindent akarunk, rohanunk, mint az űzött vadak. Add Uram, de most rögtön!!!! Gondolkodj el:
• Szükséged van az okostelefonod, laptopod fizikai közelségére? 1-2 nap már komoly elvonási tüneteket okoz
• Fontos, hogy az élményeidet meg tudd osztani a Facebookon, Twitteren, Instagramon keresztül is?
• Kedvenc kifejezéseid közé tartozik: a work-life balance, home-office, önmegvalósítás?
• Egyszerre legalább 5 fül van megnyitva a böngésződben?
• Dolgozol a gépeden, közben szól a zene és néha a telefonodra pillantasz?
• Úgy is tudsz figyelni a környezetedre ha közben valami mást csinálsz, pl. gyorsan válaszolsz a Viberen a barátnődnek?
- Isten menetrendjében minden életfázisnak pontos helye, ideje és oka van.
- egyszer külföldön egy megbeszélésre voltam hivatalos, pontosan érkeztem (nem az akadémiai 15 perces késéssel), de egy elég arrogáns ügyintéző közölte velem, hogy közbejött egy „kis csúszás", ennek értelmében várnom kell kb. 3 órát. Nagyon mérges lettem. kimentem az autómhoz – mire kiértem a parkolóba már eláztam, mert közben eleredt az eső és amikor már azt hittem, ezt nem lehet fokozni, a telefonom is elromlott. Összegezve: kint ültem dühösen, ázottan, és telefon hiányában még el sem tudtam panaszolni szerencsétlen helyzetemet... Majd a kocsi lenyitójában egy Üzenetet találtam és ahogy beleolvastam egyre jobban megnyugodottam és ráismertem Isten szeretetére, Aki ezen keresztül is megvidámította a szívem és felismertem a helyzetet, hogy nem vagyok egyedül a nehézségekben! A „csúszás kellemetlenségéért" „kárpótlást" kaptam.
Rájöttem, ami persze nem mindig sikerül, hogy milyen fontos tudatában lenni viselkedésünknek!
Lehetőségem lett volna folytatni a háborgásomat a kocsiban, de Isten tökéletes terve szerint, ott volt az Ő jelenléte és abban a pillanatban úgy éreztem a jót választottam.
Döntéseink, helyzetfelismeréseink képesek előre segíteni, vagy hátráltatni az életünket.
- Egyszer Mel Gibson mondta: „Az elmém egy kert, a gondolataim növények, vagy virágokat, vagy gyomokat aratok belőle." Kérd Istent, hogy a krízisekben segítsen uralkodni érzelmeiden. A panaszkodás felnagyítja a problémát, az imádkozás felszabadítja a hitet és erőt generál! A krízisek megtanítanak, hogy lehetőségként értékeljem a problémát.
A kínaiak a problémát az esély szóval együtt „alkalmazzák", hiszen ugyanazt az írásjelet használják mindkét esetben, tehát rajtunk múlik, hogy életünket, milyen szövegkörnyezetben akarjuk látni.
Tanulj a tapasztalatokból, bármilyen nehéz is, és ne feledd, a világ legnagyobb felfedezései, áttörései krízisek eredményeként születtek
Ha sok a problémád, a hétköznapi támadásaid, akkor készülj, mert megérett a helyzet a változásra!
Legyen a békesség elsődleges fontosságú az életedben, ne engedd, hogy gondolataidat a külső nyomás működtesse!

Amikor 2001. szeptember 22-én az első gép beleütközött a World Trade Center-de, az elemzők azt gondolták csupán egy baleset. Amikor a második gép is belement, már kétség nélkül felismerhetővé vált a támadás- megrendítette a világot. 2011. március 11-én a tóhokui 9-es erősségű földrengés, hatalmas cunamival pusztított Japán partjainál, városok „vesztek el" és robbanás történt a fukusimai atomerőműben is. És ez csak két, hirtelen kiragadott példa a számtalan tragédia közül...

Ezek a csapások az egész emberiség életében mély nyomokat hagynak, de mikro közegünkre leszűkítve, mindannyiunk életében vannak hurrikánok, tragédiák, amikkel nem mindig tud azonosulni baráti társaságunk, környezetünk, de annál inkább segítőképes egy személy: Jézus Krisztus. Mindennapjaink eseményei előrevetítik a próbatételeink elkerülhetetlenségét. Így nem az a kérdés, hogy lesz-e problémánk vagy sem, hanem az felkészültek vagyunk, vagy nem?!
- Isten meg tud óvni a veszteség, betegség, válás, munkanélküliség, depresszió idején, a kérdés az, hogy te partnerként együttműködsz vele, és engeded, hogy békéjével, szeretetével megújítsa a szíved, vagy ellenállsz és makacsul éled az életed a „majd lesz valahogy" -elgondolással.
Bár nem lehet előre tudni, hogy mikor ütközünk nehézségekbe, de fel lehet készülni, csak tudd, hogy ki a menedéked!
Az érzelmeken alapuló hit, olyan mint egy törött mankó és a legkellemetlenebb helyzetben törik el.
A viharok közepén nincs idő céltalanul bolyongani, mert akkor megfojtanak a számlák, kiadások, a kizsákmányoló társadalom.
Isten neve az ő jelleméről, megbízhatóságáról, hűségéről tanúskodik.
Aki nem hisz, az kénytelen saját erejével küzdeni, de ez olyan harc, ami nem hoz sikereket, mert a pillanatnyi örömök azonnal elillannak, a kemény próbatételek fizikálisan és lelkileg is felőrölnek, és végül ezek az emberek azok, akik életük végén elégedetlenül és magányosan tekintenek vissza életükre, mert hiányoznak a tartalmi kellékek (szeretet, öröm, béke).
- George Bernard Shaw mondta: „az emberek mindig a körülményeiket hibáztatják azért, hogy olyanok, amilyenek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek jutnak előre, akik felkelnek, megfelelő körülményeket keresnek, és ha nem találnak, akkor megteremtik őket." Mit értek ezalatt? A fölműves vethet, amit akar, a földnek mindegy, hogy búzát vagy bürköt fog teremni. Csak a végkimenet nem mindegy, mert míg az egyik életet ad, a másik megmérgezi és elpusztítja a meglévőt is.
- Az elménk sokkal termékenyebb, de az alapelv ugyanez. Nem számít, milyen vetőmagot vetsz bele: sikert vagy kudarcot, aggodalmat vagy nyugalmat, amit vetsz, azt fogod learatni.
Döntéseidet nem mindig fogják díjazni a környezetedben, de a te szemed előtt legyen mindig ugynaz az arc: a Jézusé, aki konokul haladt az isteni úton. Emberi mérték szerint elbukott, de Isten diadalát keresztül vitte itt a földön. Ezért lehetek vagy lehetsz élő és alkotó és sikeres.

Volt egyszer egy csoport béka, akik versenyezni akartak. Egy nagyon magas toronyba akartak feljutni. Sok néző gyűlt össze, hogy figyeljék a versenyt és biztassák a békákat.
Elkezdődött a verseny, de a nézők közül senki nem hitt abban, hogy egy békának is sikerülni fog feljutni a torony csúcsára. Ilyeneket mondogattak:
- Sosem fognak feljutni! Semmiképp nem sikerülhet, a torony túl magas!
A békák kezdtek lemaradozni egyetlenegy kivételével, aki élénken kapaszkodott felfelé.
A nézők kiabáltak:
- Ez túl fárasztó! Senki sem fog feljutni!
Egyre több béka gondolta meg magát és fordult vissza. Csak az az egy haladt tovább kitartóan. Egyáltalán nem úgy nézett ki, hogy fel akarná adni.
Végül mindegyikük feladta, azt az egy békát kivéve, aki hatalmas ambícióval és kitartással egyedül jutott fel a torony csúcsára! Természetesen a többi béka és a nézők is meg akarták tudni, hogyan sikerült neki az, amit mindannyian lehetetlennek hittek. Egy néző odament a békához és megkérdezte, hogyan volt annyi ereje hogy feljusson a csúcsra.
Ekkor derült csak ki, hogy a győztes béka SÜKET volt!!!
Mi ebből a tanulság számunkra?
Ne hallgassunk azokra az emberekre, akik mindig pesszimisták, mert ők elrabolják a legszebb vágyainkat és reményeinket.
Gondoljunk a szavak erejére, mert bármit hallunk vagy olvasunk, az befolyásolja tetteinket.
Legyünk optimisták! Legyünk egyszerűen süketek, ha valaki azt szajkózza, hogy nem érdemes küzdeni.
A jó cél érdekében Isten segítségével szinte bármit elérhetünk.

A siker a napi rutinban rejlik! Ismerd meg Istent jobban Igéjén keresztül és imádság által; küzdj a céljaidért; lépj túl a problémáidon, bátoríts, szeress és légy hálás Istennek a kegyelméért, hogy lehetőséget ad minden nap az újrakezdésre!

Reménység Háza

Moldovei utca 2 szám
500205 Brassó
Románia
www.remenyseghaza.org

Elérhetőségünk

Lelkipásztor +40-745-011-632
Vendéglátás +40-723-254-227
Nikodémusz Idősek Otthona +40-754-058-971
Apáczai Csere János +40-740-420-638